(Portfolio:) Opleiden

Mogen wij u een vraag vooraf stellen? Dat is deze: weet u wat de verhouding is tussen het aantal opleidingsdagen voor verkopers en dat voor inkopers?

Wij geven u direct het antwoord: tegenover de 8 dagen training voor verkopers per jaar staan gemiddeld 1,5 dagen scholing en training voor inkopers.

 Voor verkopers kent men cursussen als prospectbenadering, winnende offertes schrijven, verkooptechniek, onderhandelingsvaardigheden, rollenspelen en wat al niet meer. Vaak gegeven op aantrekkelijke locaties. Daar gebruikt men een deel van uw betalingen voor. Om het u –ironisch genoeg- nog moeilijker te maken. Alsof verkopen meer zou opleveren dan goed inkopen… Ga er gerust van uit dat het Dupontschema niet tot het lesmateriaal behoort.

 Aan de inkopende zijde daarentegen zijn er in Nederland nogal wat ‘ongeschoolde’ medewerkers die het gesprek met deze verkopers aan moeten gaan. Inkopende organisaties geven tot nu toe weinig blijk van ambitie om weerbaarder en onafhankelijker te opereren. Jammer, want aan wat u aangeleerd wordt heeft u langdurig profijt.     

 Als er iets is dat wij in onze vingers hebben dan is dat het inkoopvak. Wie als Purfessional bij ons aan de slag wil moet bovendien aantonen dat hij of zij het vak kan overdragen, anders vinden wij dat wij u te weinig meerwaarde bieden. In kennis beschikbaar stellen, overdragen én de toepassingen trainen zit onze kracht. Als wij spreken over opleiden dan doelen wij op het echte tegenwicht bieden aan de routiniers in het verkoopvak waar inkopers mee te maken krijgen.

 Bij opleidingsopdrachten peilt Purformance vooraf de kennis- en vaardigheidsniveau’s van de doelgroep. Zodat wij niet gaan vertellen wat men al weet. Onze lesprogramma’s zijn altijd maatwerk, evenwichtig en gericht op een hoge beklijvingsfactor. Om uw investering in weerbaarheid waardevast te maken.